‘Ini Dinamakan Setan Bertopengkan Manusia’ – Berlakon Solat, Sujud Sebelum Mencuuri Bag

Kredit foto: Ohbulan

Pencvri zaman sekarang semakin berleluasa melakukan kegiatan terkutuk sehinggakan mereka mencvri tidak kira di mana pun berada. Ingin mendapat keuntungan dengan mudah dan pantas, sesetengah pencvri berani mencvri di siang hari di kawasan yang terbuka.

Menerusi Facebook Hamada Al Ishmel, berkongsi satu rakaman kamera litar tertutup di sebuah Surau Dagang Avenue Ampang yang memaparkan kegiatan mencvri dilakukan seorang lelaki. Sebelum melarikan diri dengan mencvri segalas beg kepunyaan seorang pekerja Grab Food, suspek dilihat berpura-pura menunaikan solat bersama jemaah lain.

Mencvri semasa jemaah sedang sujud

 

Menurut sumber, beg galas tersebut mengandungi seluar, telefon bimbit, dompet dan kunci motor milik mangsa. Beg tersebut diletakkan di tiang surau tersebut semasa jemaah sedang menunaikan solat waktu magrib. Wajah suspek yang jelas kelihatan menunjukkan suspek cukup sifat dan mempunyai wajah yang tampan.

Muka hensem tapi hati k0tor

Rata-rata netizen menyelar perbuatan suspek yang mempunyai cukup sifat tetapi memilih kegiatan mencvri sebagai jalan yang mudah. Zaman sekarang wajah tampan bukan menjamin seseorang itu tidak melakukan jenayah.

 

Kredit: Hamada Al Ishmel / OhBulan

The following two tabs change content below.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Viwanita

Like Page Kami Juga Di Facebook Viwanita

Be the first to comment on "‘Ini Dinamakan Setan Bertopengkan Manusia’ – Berlakon Solat, Sujud Sebelum Mencuuri Bag"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*