“Muncungkan Sikit Bibir Masa Nak Ambil Gambar” – Sweet Qismina Kata tiada kena-mengena pun dengan cucvk

0
114

PELAKON Sweet Qismina menafikan tuduhan dia menyuntik bibir semata-mata untuk kelihatan lebih mungil dan cantik.

Sweet atau nama sebenarnya Farhanna Qismina, 22, menjelaskan teknik solekan selain gemar memberikan pose ‘bibir muncung’ atau pout ketika swafoto membuatkan penampilannya tampak berbeza.

Artikel Berkaitan: Adam Lee Dedah Status Hubungan Dengan Sweet Qismina

Artikel Berkaitan: Sweet Qismina minta netizen suka buat ‘wakaf dos4’ mohon maaf kepada Syafie Naswip

“Sebenarnya muka saya memang sejenis yang senang nampak perubahan kalau berat badan naik atau turun, dan make up juga main peranan. Itu perkara yang memang saya sedar sejak dari dulu lagi.

“Angle juga akan beri kesan gambar berbeza kepada wajah saya. Mungkin disebabkan lipliner atau lipstick yang lebih daripada garisan bibir buat ia kelihatan begitu.

Artikel Berkaitan: [VIDEO] “Hahaha Kuaja Nih..”- Disangka Foto, Sweet Qismina ‘Rakam’ Gelagat Adam!

“Biasalah perempuan… siapa yang taknak bibir macam Izara Aishah, Zahirah Macwilson… bibir saya tak tebal jadi saya terpaksalah muncungkan sikit bibir masa nak ambil gambar… tiada kena-mengena pun dengan cucuk,” ujarnya kepada mStar.

 

Antara reaksi netizen terhadap gambar yang dimuatnaik Sweet di laman Instagram miliknya.

Sebuah foto yang dimuat naik pelakon drama bersiri Cinta Tiada Ganti ini mula menjadi perhatian netizen apabila bibirnya kelihatan agak mungil daripada biasa sehingga netizen menyangka Sweet telah membuat suntikan pada bibirnya.

Kata Sweet, dakwaan seperti itu bukan kali pertama diterimanya sebaliknya netizen pernah mempersoalkan mengenai bentuk muka termasuk dagunya.

“Isu saya cucuk muka ni bukan pertama kali jadi kerana tahun lepas pun mereka pernah pertikaikan saya buat perkara sama… mereka cakap fasal bibir dan dagu saya.

“Ia sebenarnya bergantung pada berat badan dan cara seseorang itu mengenakan make up.

“Buat masa ini saya banyak hilang berat badan mungkin sebab itu ia buat bentuk muka saya kelihatan lebih sharp. Ia akan beri kesan terhadap struktur muka,” ujarnya.

 

Buat masa ini saya banyak hilang berat badan mungkin sebab itu ia buat bentuk muka saya kelihatan lebih sharp.

SWEET QISMINA

PELAKON

Tambah Sweet lagi, dia enggan melatah dengan tuduhan yang dilemparkan terhadapnya sebaliknya menganggap ia sebagai sesuatu yang positif.

“Saya faham bila orang suka nak pertikaikan perkara itu… Ia bukan satu masalah kalau netizen nak kecam mengenai hal itu.

“Saya faham mereka tidak tahu efford yang perlu diambil untuk menghasilkan sesuatu gambar yang cantik.

“Asalkan spekulasi yang dibuat tidak mendatangkan sesuatu yang buruk, saya anggap ia perkara normal. Saya tak rasa ia sesuatu yang terlalu negatif untuk saya,” ujarnya.

sumber : Mstar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Viwanita

Like Page Kami Juga Di Facebook Viwanita

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here