Setelah16 Tahun Perkahwinan, Akhirnya Isteri Amy Search Dedah Sikap Sebenar Suaminya

0
159

Isteri kepada penyanyi rock, Amy Search iaitu Norhasniza Hassan telah mengimbas detik pahit dan manis ketika di awal perkahwinan mereka sekitar tahun 2003.

Hasniza atau mesra disapa Nourish bagaimanapun kini bersyukur dengan setiap kurniaan Allah kepada keluarganya.

“Bersyukur dgn apa yg kita ada , kerja , gaji besar , ada suami , ada anak , ada rumah , ada kereta masih boleh makan sedap , boleh shopping , boleh melancong apa lagi yg kita nk ? … Asyik complain sahaja .

“When i look back 16tahun dulu kami berkahwin tkder apa2 simple sahaja ada Mas Kahwin dan sebentuk cincin time tu dihadiri dgn kawan n saudara mara rapat )

“Alhamdullilah kami bahagia, kami kereta pun tkder time tu rumah pun menyewa Alhamdullilah kami bahagia waktu tu lepas dpt Alexander sewa rumah rm600 sahaja di Bandar Seri Putra then beli kereta Kia Spectra lepas tu upgrade Alphard , alhamdullilah bahagia sgt ..

“Selepas tu Allah bg rezeki lagi Alhamdullilah rezeki tkder lah kaya raya sgt tp Alhamdullilah . . suatu ketika Allah ambil balik dan Allah ganti benda lain Alhamdulillah kami bahagia,” tulisnya.

Dalam pada itu, Nourish juga mendedahkan sikap sebenar suaminya itu.

“Time kami kahwin tu we both hv nothing but Alhamdullilah sy bahagia saja dgn Asam Pedas , Ikan masin n Kopi ( sejak kahwin dgn dia pandai makan itu semua ) .

“I bukan kahwin Amy dia kaya raya , kereta menjalar ( walaupun nama dia besar Frankly speaking after i kahwin tu baru dpt rasakan Oh my god Im married to Amy Search😬

Demi Allah lillahitallah ) dan Kira kami time tu cukup2 makan sahaja ök .

“Org tk tahu dia tkder duit tp dia relax sahaja .tp org ingat i control duit dia . Hahaa .tkper Alhamdullilah bersyukur sgt2 . . But now i MOF .

@aku.amysearch we start from O . Thanks Sayang krn kasih sayang dan kesabaran u n i jgk hahaa . We’hv made it untill this far . InsyAllah sampai Syurga Firdaus aminnn,” tulisnya lagi.

Malah, Nourish bersyukur kerana Allah telah mengurniakan seorang suami yang bersifat rendah diri.

“Ayat pertama dia dulu Amy selalu cakap i ni org kg i’ve nothing ..😬

. He is so humble i tk rasa pun i kahwin dgn Rockstar . .

“Selamat membaca semua .. nk bgtau sini kalau dh jumpa jodoh kahwin saja tk payah nk tunggu kaya raya rezeki tu Allah yg aturkan,” akhirinya.

Untuk rekod, pasangan ini dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Alexander Zulkarnain,15, Sania Samara, 14, dan Qaqa At-Tameemi, 10 tahun.

Bagaimanapun, pasangan ini tidak berkesempatan menimang cahaya mata keempat apabila Nourish mengalami kegvguran pada Julai tahun lalu.

“Selamat Menyambut Ramadan Kareem dan selamat berterawih semua.. semoga segala doa dan amalan kita semua di terima amin”

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:IG Qasander via Viral gempak

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Viwanita

Like Page Kami Juga Di Facebook @Viwanita Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here