“Tak Kisah Gemvk Sekarang, Lepas 44 Hari Boleh Jadi H0t Mama Balik,” Tahniah! Beby Maembong Ham1l Ank Kelima

 

Kakak kepada Emma Maembong iaitu Beby Maembong berkongsi berita gembira apabila dia kini hami1l anak kelima yang sudah mencecah usia enam bulan.

Menurut pemilik nama penuh Nurulaini Ismail, berat badannya kini mencecah 72kg, namun tidak terlalu tertumpu pada badannya, sebaliknya lebih fokus pada kesihatan kandungannya.

“Xpe lah.. Nak cakap gemok pon gemok laaa… Janji @bebyeejunior sihattt… Berat badan pon dah cecah 72KG ni, br 26minggu @ 6bulan.

“I ni jenis enjoy my pregn4ncy.. makan je no DIET. Dalam pantang nti kita pasang body balikkk.. kejap je nak Lerntiq balik dgn @lerntiq_hq. Sebab tu tiap kali pregn4nt mesti kembang.

“Time pregn4nt ni xpayah stresskan diri diet2 bagai.. bedal jewww sbb 44hari shj dah Lerntiq balik.

“Xpercaya bulan 9 tgok progress beby. Ntah2 time tu dah 80kg,” kongsinya.

Dalam pada itu, Beby,31, mendedahkan berat badannya pernah mencecah 86kg saat ham1il anak sebelum ini.

“Sbb masa mengandung ank sebelum ni berat sy cecah 86kg.

“Bagi wanita yang masa meng4ndung jaga b0dy, jaga makan and berat tak naik mendadak tu, senang la ckp sekejap kurus.. Tapi kalau yg jenis mcm i ni?.

View this post on Instagram

Xpe lah.. Nak cakap gemok pon gemok laaa… Janji @bebyeejunior sihattt… Berat badan pon dah cecah 72KG ni 🤣🤣 br 26minggu @ 6bulan. . I ni jenis enjoy my pregnancy.. makan je no DIET😁😁dlm pantang nti kita pasang body balikkk.. kejap je nak Lerntiq balik dgn @lerntiq_hq. Sebab tu tiap kali pregnant mesti kembang 😅. . time pregnant ni xpayah stresskan diri diet2 bagai.. bedal jewww sbb 44hari shj dah Lerntiq balik. . Xpercaya bulan 9 tgok progress beby. Ntah2 time tu dah 80kg 🤣. . Sbb masa mengandung ank sebelum ni berat sy cecah 86kg. . Bagi wanita yang masa mengandung jaga body, jaga makan and berat tak naik mendadak tu, senang la ckp sekejap kurus.. Tapi kalau yg jenis mcm i ni?. Naik sampai 32kilo ingat senang ke nak kurus balik? Sebab tu lah ramai yang gemok lepas bersalin… Salah guna produk mmg kirim salam lah nak kurus. . Beby xkesah gemok sekarang.. sbb beby tau 44hari boleh jadi hot mama balik 🥰. . SlimDollz has reborn as @lerntiq_hq 🎉. . #lerntiq #pkp #DuyungSecekak #duyungkerengga #mco #perintahkawalanpergerakan #bengkungbersalin #BebyMaembong #SlimDollz #BengkungBebyMaembong #bengkung #bengkungmoden #bengkungmurah #slimming #bebflava #bebydollz #bebydollzchocolateslimming #bebyee #LerntiqBebyMaembong #DuyungLentiq #jomcantik #nakkurus #kuruscantik #kurus #cherryberryjelly

A post shared by MERMAID 🧜🏻‍♀️ (@beby_maembong) on

“Naik sampai 32kilo ingat senang ke nak kurus balik? Sebab tu lah ramai yang gemok lepas bersalin… Salah guna produk mmg kirim salam lah nak kurus,” tulisnya.

View this post on Instagram

ikan kekek mak iloi iloi ikan gelama mak ilai ilai.. 😁. Rindu swimming. . . SlimDollz has reborn as @lerntiq_hq 🎉. . #lerntiq #pkp #DuyungSecekak #duyungkerengga #mco #perintahkawalanpergerakan #bengkungbersalin #BebyMaembong #SlimDollz #BengkungBebyMaembong #bengkung #bengkungmoden #bengkungmurah #slimming #bebflava #bebydollz #bebydollzchocolateslimming #bebyee #LerntiqBebyMaembong #DuyungLentiq #jomcantik #nakkurus #kuruscantik #kurus #cherryberryjelly

A post shared by MERMAID 🧜🏻‍♀️ (@beby_maembong) on

Tidak terlalu bimbang mengenai berat badannya kini, Beby yakin bahawa bentuk badan ideal kembali selepas 44 hari berp4ntang.

“Beby xkesah gemok sekarang.. sbb beby tau 44hari boleh jadi hot mama balik,” selorohnya.

Untuk rekod,Beby dan suaminya, Nazri berkahwin pada 2008 dan dikurniakan empat orang cahaya mata.

Sumber:MH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

 

 

 

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Viwanita

Like Page Kami Juga Di Facebook Viwanita

Be the first to comment on "“Tak Kisah Gemvk Sekarang, Lepas 44 Hari Boleh Jadi H0t Mama Balik,” Tahniah! Beby Maembong Ham1l Ank Kelima"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*