Tak Sanggup Tengok Isteri Tahan Saklt Nak Beranak, Suami Menari Dalam Bilik Bersalin!

0
317

Mana-mana isteri yang tengah saklt nak melahirkan anak mesti nak suami ada di sisi untuk beri semangat dan kekuatan dalam dewan bersalin kan?

Tapi seorang lelaki dari Hainan, China ni buat ‘something extra’ kepada isterinya yang mana admin rasa korang boleh label dia sebagai ‘Encik Suami Paling Sweet’ Of The Year!  

“Sayang, meh saya menari untuk awak!”

Menurut WORLD OF BUZZ, pada 27 Jun lepas seorang wanita telah dibawa ke h0spital untuk melahirkan anak dan Wang, seperti suami-suami berani yang lain telah menemani isterinya di dewan bersalin.

Sumber: WOB

Disebabkan isteri Wang ni first time lahirkan anak pada usia yang agak lanjut (35 tahun), dia berasa sangat takut dan kelihatan berpeluh-peluh menahan saklt yang teramat. Melihatkan keadaan isterinya yang sedang saklt, Wang jadi sedih dan dia minta d0ktor beri isterinya suntlkan epldural untuk kurang rasa perlt tersebut.

Dalam pada tu, Wang yang juga seorang guru tarian dapat idea best untuk gembirakan isterinya yang tengah tahan saklt tu. 

Sayang, meh saya menari untuk awak! Saya yakin awak takkan saklt lagi lepas tengok saya menari!” 

Menari tarian tradisional Cina depan katil bersalin 

Tanpa rasa segan silu, Wang pun mula tunjuk skill tarian tradisionalnya di hadapan katil bersalin isteri. Wah! 

VIDEO :

Untunglah isteri Wang terhibur dan ketawa gembira melihat persembahan mini suaminya itu. Staf hospital yang teruja melihat persembahan si suami tu juga sempat merakam kejadian tersebut dalam diam.

Sumber: WOB

Apa-apapun syukurlah isterinya selamat melahirkan seorang bayi lelaki pada hari tersebut. Rata-rata netizen yang melihat ‘persembahan istimewa’ Wang itu memuji tindakan sweetnya dalam menggembirakan hati si isteri.

“Dia memang suami yang sweet, dan juga bakal jadi ayah yang sweet!” 

“Saklt bersalin tu memang teruk, sweetnya dia sanggup buat macam tu.” 

Malah ada yang mengatakan bimbang kasut suami ini terbang ketika dia menari.

Apapun, tahniah kepada ibu bapa muda ini. Kongsikan perkara sweet yang husband korang pernah buat masa korang nak lahirkan baby kat ruang komen ye!

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: WOB via LobakMerah

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Viwanita

Like Page Kami Juga Di Facebook Viwanita

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here